Nieuws

 • RSS

  • Maker van Fanatec-racestuurtjes waarschuwt dat klantdata gestolen is 22/08/2019
   Endor, het Duitse bedrijf achter de Fanatec-controllers voor racesims, waarschuwt klanten dat criminelen zijn systemen wisten binnen te dringen en accountdata in handen kregen. Het lijkt erop dat ook creditcardgegevens zijn buitgemaakt.
  • Bose kondigt draagbare slimme speaker met een hendel aan 22/08/2019
   Bose heeft de Portable Home Speaker aangekondigd. Dit is een slimme speaker met ondersteuning voor spraakassistenten, bluetooth en wifi, die een hendel en een accuduur van twaalf uur heeft.
  • Google stelt 'Privacy Sandbox' voor koppelen relevante ads en privacy voor 22/08/2019
   Google stelt onder de noemer Privacy Sandbox een aantal open webstandaarden voor die volgens het bedrijf personalisatie van advertenties koppelt aan privacy voor de gebruiker. Het blokkeren van cookies zonder alternatief bedreigt volgens Google de privacy en toekomst van het web.
  • 'Europese Commissie wil gezichtsherkenning reguleren' 22/08/2019
   De Europese Commissie wil naar verluidt het gebruik van gezichtsherkenning aan strikte regels onderwerpen. Onder andere moeten Europese burgers op basis van de regels weten wanneer data voor herkenning van hun gezicht is gebruikt.
  • Huawei brengt dit jaar geen telefoon met HarmonyOS uit 22/08/2019
   Huawei brengt dit jaar geen telefoon met HarmonyOS uit, maar het besturingssysteem zal wel op een smartwatch staan die later dit jaar uitkomt. Dat heeft een topman van het bedrijf gezegd in een interview. Huawei houdt HarmonyOS wel achter de hand als het geen Android mag gebruiken.
  • Google stopt met geven van namen aan Android-releases 22/08/2019
   Google is gestopt met het geven van namen aan releases van Android. De afgelopen tien jaar hebben alle nieuwe versies de naam gekregen van een zoetigheid, maar met de release van Android Q zal dat stoppen. Die versie zal Android 10 heten.
  • HMD brengt volgend jaar 'goedkopere' 5g-telefoon uit 22/08/2019
   Het Finse HMD Global werkt aan een 5g-smartphone onder de Nokia-merknaam die volgend jaar moet uitkomen. Die moet ongeveer de helft kosten van wat een 5g-smartphone nu kost. Dat is tussen 600 en 1400 euro.
  • Samsung kondigt Galaxy A50s en A30s aan 22/08/2019
   Samsung heeft de Galaxy A50s en A30s aangekondigd, opvolgers van de eerder dit jaar uitgebrachte A50 en A30. De A50s heeft onder meer een primaire camera met grotere sensor en een accu met iets hogere capaciteit.
  • LG brengt in oktober smartphones met groothoekcamera uit vanaf 159 euro 22/08/2019
   LG komt in oktober met de K50S, een smartphone met een 19,5:9-scherm met druppelvormige inkeping en drie camera's aan de achterkant. Het Android 9-toestel krijgt 3GB ram en een 4000mAh-accu. Ook komt er een kleinere en goedkopere K40S.
  • Gerucht: Apple geeft iPhones Matrix-co-processor voor computer vision 22/08/2019
   Bloomberg heeft een lijst details over komende Apple-producten online gezet. Volgens de site krijgen de komende iPhones een nieuw type co-processor die de A13 moet ontlasten bij berekeningen voor onder andere voor augmented reality en computer vision.