Nieuws

 • RSS

  • 'Nederland onderzoekt of privésleutels Franse en Poolse corona-apps zijn gelekt' 27/10/2021
   Een cybercrimineel zegt Franse of Poolse corona-QR-codes te kunnen aanmaken die in Nederland als toegangsbewijs gebruikt kunnen worden. De Nederlandse overheid zou onderzoeken of de crimineel hiervoor gestolen privésleutels van de Franse of Poolse corona-apps gebruikt.
  • Solar Team Twente loopt in op Leuvens team in zonnerace Marokko 27/10/2021
   Solar Team Twente heeft in de Solar Challenge Morocco tijdens de derde etappe zijn grote concurrent uit Leuven ingehaald, waarmee de achterstand in de eindklassering kleiner wordt. Het Agoria Solar Team uit Leuven staat in het algemeen klassement nog wel bovenaan.
  • Google haalt 43 procent meer omzet uit YouTube-advertenties 27/10/2021
   Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft in het derde kwartaal van 2021 43 procent meer omzet geboekt uit advertenties op YouTube dan in dezelfde periode vorig jaar. In het afgelopen kwartaal ging het om 7,2 miljard dollar. De totale omzet van het bedrijf steeg met 36 procent.
  • Microsoft haalt minder omzet uit Surface-apparaten, maar verkoopt meer consoles 27/10/2021
   Microsofts Surface-tak heeft als een van de weinige bedrijfsonderdelen in het afgelopen kwartaal minder omzet gedraaid dan een jaar eerder. De daling komt neer op 17 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit komt volgens Microsoft deels door de aanhoudende chiptekorten.
  • WhatsApp brengt iOS-naar-Android-chatmigratie naar Pixels en nieuwe telefoons 27/10/2021
   Nieuwe smartphones die met Android 12 geleverd worden en alle Pixel-telefoons van Google krijgen ondersteuning voor een WhatsApps-functie om chatgeschiedenis van iOS naar Android over te zetten. Deze functie was al beschikbaar voor Samsung Galaxy-telefoons.
  • Horrorfilm A Quiet Place krijgt een eigen game 27/10/2021
   Saber Interactive heeft de komst van horror- en avonturengame A Quiet Place aangekondigd. Deze game krijgt dezelfde titel als de bekende horror- en sciencefictionfilm uit 2018, maar zal een eigen verhaal vertellen in de wereld van de film.
  • Shadow Warrior 3 is uitgesteld tot 2022 27/10/2021
   De Poolse ontwikkelaar Flying Wild Hog en uitgever Devolver Digital hebben de release van Shadow Warrior uitgesteld. De game had nog dit jaar moeten uitkomen, maar die release wordt opgeschoven naar ergens volgend jaar.
  • Blizzard stelt voor begin 2022 geplande BlizzConline-evenement uit 27/10/2021
   Blizzard heeft besloten het komende BlizzConline-evenement voorlopig uit te stellen. Dit volledig digitale evenement had in navolging van de eerste editie, die dit jaar in februari plaatsvond, ergens begin volgend jaar moeten plaatsvinden, maar die planning wordt niet gerealiseerd.
  • Qualcomm kondigt vier nieuwe socs aan voor het middensegment 26/10/2021
   Chipfabrikant Qualcomm kondigt dinsdag vier nieuwe chips aan in de Snapdragon 400-, 600- en 700-series. De chips zijn volgens de fabrikant bedoeld voor smartphones in het middensegment en moeten nog dit jaar verschijnen.
  • Ruimtetelescoop Hubble in safe mode door technische problemen 26/10/2021
   De ruimtetelescoop Hubble is sinds maandagavond in safe mode door technische problemen. Het onderzoek dat met behulp van de telescoop wordt gedaan, is stilgelegd. NASA onderzoekt momenteel wat er aan de hand is.